Na úvodní stránku





Pozvánka na Konferenci TTC Praha

Fuček Miloslav

2015-01-28

Pozvánky

Přečteno: 1324

Komentářů: 0


Zveme vás na Konferenci TTC Praha, která se koná v pondělí 23. 2. 2015 v Billiard clubu Harlequin v Praze 10 Vršovicích.


Letos nás čeká konference v hospodě. Naváže na pondělní hrací den rekreačního oddílu, naplánována je od 20.30 hodin. 23. 2. má rekreační oddíl na programu Mistrovství TTC Praha čtyřher.

 

Na konferenci je delegováno pět delegátů z rekreačního oddílu, 11 delegátů z registzrovaného oddílu a jeden delegát za oddíl mládeže. Oddíl mládeže zastupuje trenér mládeže, ostatní oddíly by měly své delegátzy nahlásit nejpozději do pátku 20. 2. 2015.

 

Konference bude tentokrát hodně důležitá hned z několika důvodů. Za prvé jde o volební konferenci. Za druhé budeme řešit problémy z fungováním všech oddílů po té, co jsme přišli o hernu stolního tenisu v Karlíně.

 

Na konferenci jsou připravovány materiály, které budou postupně doplňovány o skutečnosti dle průběhu jednání o sokolovnu v Ďáblicích.

 

Mimo zprávy o činnosti a hospodaření, které na konference přednese prezident TTC Praha, budeme schvalovat plán činosti a rozpočet na rok 2015. Zejména sestavení rozpočtu je složité, protože hodně věcí se se zánikem herny v Karlíně mění. Bez rozpočtu ale být nemůžeme, takže bude setsaveno něco jako „plovoucí“ rozpočet, kde některé výdaje budou závislé na příjmech, což bude zásislé od toho, zda budeme působit v Ďáblicích, kde budpou i turnaje pro veřejnost pro dospělé a kde lze využít dotace od Prahy 8 nebo zda budeme působit na Harlekýnu, kde budou turnaje pro veřejnost pouze pro mládež a kde nelze využít dotace od MČ Praha 8, protože je to v Praze 10 a nebo zda nakonec budeme od září působit někde úplně jinde, kde jsou podmínky zcela neznámou.

 

Harlekýn má určité výhody i nevýhody. Herně je zde trošku menší prostor, což by ale pro soutěže 6. a 7. třídy mělo stačit a nižší strop. Utkání zde vychází dráž, zejména s ohledem na to, že po nás chtějí abychom to, co si rezervovali, zaplatili, bez ohledu na využití, protože blokujeme rezervace ostatních hostů a stoly potom zůstanou zbytečně volné.

 

Pro oddíl mládeže 4 stoly stačí jako minimum. Nutí nás to k výběrovosti, která ale mlůže být předčasná. Hráč, který ze začátku nevypadá perspěktivně se může po pár trénincích „chytit“ a zase naopak talent na první pohůled může začít tréninky flinkat, protože ho přestane bavit poctivě trénovat. Cenově oddíl mládeže nemá v Harlekýnu problém, protože trénuje do 17 hodin, kdy je zde cena 60,-- Kč/hod, což je stejná sazba, kterou mu účtovalo Centrum zábavy karlín.

 

Pro rekreační oddíl jsou 4 stoly také minimum, které bude znamenat, že oddíl se nebude mět kam početně rozrůstat. Na čtyřech stolech jsou maximem dvě Ligy TTC Praha a bude to vyžadovat maximální toleranci, aby se hráči na stolech střídali v kratších intervalech. Při plném využití od 17 do 21 hodin vychází v průměru na jednoho hráče při současných cca 22 hráčů, kteří budou nejspíše pokračovat od února, 90 minut na hráče. Cenově to vychází na 1.600,-- Kč za hrací den. Pro srovnání v Karlíně jsem čerpali v průměru 20 hodin za 1.800,-- Kč a vpohodě se sem vešlo 26 až 30 hráčů.

 

Pro registrovaný oddíl jsou 4 stoly dostačující. Pouze je zde otázka kvality dvou zylých stolů, kterou ale jsem schopni vyřešit. Je domluva, pokud zde zakotvíme trvale a vlastní herna definitivně padne, že od nás Harlekýn odkoupí dva závodní stoly, kterými by nahradil nevyhovující rekreační stoly (vzadu a před šatnou). Problémem je, že utkání nás vyjde dráž, v Karlíně muži platitli za utkání paušálně 540,-- Kč (dva stoly od 18 do 21 hodin a když se utkání protáhlo, tak se v klidu dohrálo a nic se nedoplácelo). Tady vyjde tento čas na 640,-- Kč, ale problém může nastat, pokud se utkání protáhne přes 21. hodinu a někdo bude mít stůl rezervován od 21 hodin. Od 18 hodin máme půl hodiny na rozherání a na utkání potom zbývá dvě půl hodiny. Porovnayl jsem utkání podle zápisů, u nichž byl vyplněn začátek a konec utkání. Většina utkání se do dvou a půl hodin vejde. Deset jich ale v této sezóně končilo později z toho čtyřikrát pouze o 5 minut, přičemž jednou se začalo s desetiminutovým zpožděním a jednou o deset minut když se začalo o pět minut později. Tyto přesahy jsou asi bezvýznamné, rozumný hráči by nás nejspíš nechali o pět až deset minut přetáhnout a mistrák dohrát. Ale např. pokud bych hrál já takto poslední zápas na vítězství nebo remízu, tak vím, že by mě takováto hrad v časovém presu znervózňovala a hrál bych hůře. Pootm jsem ale měli významnější přetažení, kdy se dvakrát hrálo déle o půl hodiny, jednou o 45 minut, jednou o padesát minut a jednou dokonce o hodinu. Dokážeme odhadnout, které utkání bude trvat déle a kde vzít delší rezervaci, kterou ale potom budeme muset zaplatit, což je při půlhodinové rezervě 120,-- Kč za dva stoly a při hodinové rezervě 240,-- Kč za dva stoly. Navíc může mít soupeř zpoždění a čekačka je 20 minut. To už jak vidno, může protáhnout cenu stolů za mistrák až na 880,-- Kč. A zůstává zde pořád riziko, bude-li zápas delší o 30 minut a více jeho nedohrání, pokud bude stůl následně obsazen někým jiným.

 

Rovněž se nám prodražují tréninky. V Karlíně byl páteční trénink paušálně za 200,-- až 600,-- Kč, podle toho kolik bylo souběžně utkání. Zde se dostáváme přes 600,-- Kč až k 800,-- Kč při využití tří stolů.

 

Důležitým faktem je, že konference je volební. Protože konference se schází jednou ročně, je potřeba aby vše, co je třeba řešit průběžně, řešilo prezídium. Chtělo by to, aby se přihlásili ti, kdo by měli zájem se aktivně podílet na činnosti TTC Praha a rovněž aby přicházely návrhy na takovéto lidi, kteří se třeba sami nepřihlásí, ale byli-li by osloveni je šance, že by funkci v prezídiu vzali.

 

Současné prezídium pracuje ve složení Míla Fuček, Karel Pešata, Venca Zahradník, David Mutl a Petr Váňa. Prosím současné funkcionáře, aby se vyjádřili k tomu, zda hodlají kandidovat opětovně na své funkce v prezídiu pro léta 2015 až 2020 (volební období je dle stanov pětileté).

 

Lze očekávat, že konference asi část rozhodovacích pravomocí deleguje na prezídium, protože některé věci v jednání s Ďáblicemi či jiným působištěm, bude třeba řešit operativně a rychle. Proto je potřeba volbu prezídia dělat uváženě a zodpovědně. Klidně by bylo dobré, kdyby se prezídium rozrostlo třeba i na sedm členů.

 

Registrovaný oddíl bude řešit také problém výběru členského příspěvku, z kterého se prodlužuje evidence. Termín 1. 6. se ukázal jako nedostatečný, protože velká část hráčů platí se zpožděním a díky tomu jsme se dostali do situace, kdy jsem prodlužovali evidenci v termínu hráčům, kteří měli členský příspěvek zaplacen a doprodlužovali jsem potom asi v pěti dalších splátkách evidenci opozdilcům. To ale komplikuje práci PSST, díky čemuž jsme měli soupisky schváleny až úplně jako poslední až těsně před 1. kolem soutěže. Zde bych navrhoval udělat předstih i za cenu, že by byl členský příspěvek rozdělen na dvě části. První částka by byla 200,-- Kč, což je částka za prodloužení evidence a druhý, z které se platí startovné za jednotlivé týmy v soutěži družstev, přestupy a převody soutěží, by se mohla platit později. Zaplacením 200,-- Kč na prodloužení evidence hráč nic netratí, ani pokud by se rozhodl později přestoupit jinam, protože je jedno, zda za něj prodloužení zaplatí původní oddíl nebo nový oddíl, do kterého by přestoupil.

 

Dále bude potřeba vyřešit formu podílu na režii klubu u těch hráčů, kteří hrají za týmy A až C, kteří si hradí nájem stolů samostatně mimo oddíl. Jako právnická osoba musíme vést účetnictví, něco stojí i provoz webu TTC Praha (domény, webhosting, údržba, členský příspěvek PTU).

 

I letos dodržíme tradici a po konferenci vyhodnotíme ligu TTC Praha rekeračního oddílu s předáním cen. Proto by bylo dobré, aby se medailisté nechali delegovat, aby byli při předeávání cen přítomni.

 

Současně uvítám k načatým bodům názory a podněty na jejich řešení. O týden dříve 16. 9., se sejde v Harlekýnu poprvé rekreační oddíl a měl by si po hracím dni předjednat své interní záležitosti a zvolit své delegáty na konferenci. Registrovaný oddíl asi fyzicky svolávat nebudeme a necháme vše spíše na elektronické komunikaci. Bylo by vítáno, kdyby zastoupení delegtátů bylo takové, aby zde měl každý tým svého zástupce, který bude mít mandát za něj jednat. Možná je i přítomnost hráčů, kteří se do počtu mandátů nevejdou, ale přijdou jako hosté a jejich delegát se s nimi bude moct v případě potřeby při jednání konference před hlasováním poradit.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024