Na úvodní stránku





V Muzeu hl. m. Praha

Fuček Miloslav

2014-08-19

Různé

Přečteno: 1189

Komentářů: 0


Druhý den příměstského tábora TTC Praha zaměřeného na stolní tenis měl jako doplňkováý program návštěvu Muzea hl. m. Prahy. Čas zbyl znova i na Osadníky.


Druhý den příměstského tábora, který pořádá TTC Praha v Centru zábavy Karlín, začal v osm hodin ráno příchodem účastníků. Krátce na to začal i dopolední trénink. Po úvodní rozehrávce jsne se zaměřili na podání a proběhlo několik cvičných setů, při nichž podával celý set jeden hráč.Mimo to jsem hráli na výdrž, aby si hráči zlepšili úderovou jistotu.

Rozcvička

 

Na závěr tréninku byla opět Žumpa, kterou vyhrál Sam před Tomášem, Andrejem, Šimonem a Kryštofem.

 

Krátce po tréninku jsem posvačili tousty a vyrazili jsem do Muzea hl. m. Prahy. Zde jsem si prohlédli pravěk a středověk, expozici věnovanou povodním v Praze a nakonec model Prahy a doprovodnou výstavu obrázků výrobků klientů z Maxova.

V muzeu

V muzeu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na zpáteční cestě jsme hledali jídelnu, v které jsem se naobědvali a potom jsem se vrátili zpět do Centra zábavy. Zde jsme hráli Osadníky. V normálním čase je desátým bodem vyhrál Sam. Druhý jsem skončil mimo pořadí já, takže druhé místo se započítalo třetímu Šimonovi. Body za 3. místo získal Tomáš a o 4. místo se podělili Andrej a Kryštof.

 

V muzeu

Společné foto před muzeem

Protože zbývala skoro hodina do tréninku, tak jsme se dohodli, že budeme v Osadnících ještě pokračovat, dokud bude kde stavět a nebo do začátku tréninku. Hráli jsem skutečně do začátku tréninku. V konečném neoficiálním pořadí jsem se o první místo s patnácti body dělil já se Samem.

Trénink

Trénink

Trénink

Trénink

 

Odpolední trénink byl individuálnější. Po rozcvičení jsem hrál na Sama topspiny a on je nejprve blokoval a potom šlajsoval. Ostatní hráli jednodušší kombinace. Nejprve jeden podával krátce do bekhendu. Soupeř mu přijal delším pinkem do forhendu a následoval útok forhendem s dohrávkou.

Trénink

 

V další části tréninku se všichni vystřídali na zásobníku, kde nejprve smečovali z vysokých míčů, které byly směrovány po celé forhendové polovině stolu. Dále pak přetáčeli dlouhý pinknutý míček z lehkou spodní rotací, jako průpravu na topspin. Ostatní hráli nejprve psaníčko a potom kombinaci na cit v ruce ABCD.

 

Na závěr tréninku se hrála opět Žumpa, před níž bylo krátké cvičení na nohy. Pořadí Žumpy s emoc nemění a dopslaa stejně jako ráno, tedy 1. Sam, 2. Tomáš, 3. Andrej, 4. Šimon a 5. Kryštof. Po závěrečném protožení druhý táborový den skončil.

 

Zítra půjdeme mezi tréninky do Národního technického muzea. Po cestě se stavíme na oběd, nejspíše v nedaleké čínské restauraci. V rámci odpoledního tréninku bude zítra kontrolní turnaj, protože dva účastníci středou skončí a ve čtvrtek a pátek budeme pokračovat už pouze ve třech.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024