Na úvodní stránku





Sporťáček – festival pro podporu sportu pro děti

Fuček Miloslav

2012-09-09

Různé

Přečteno: 1644

Komentářů: 0


Včera jsme se jako klub stolního tenisu TTC Praha zúčastnili festivalu Sporťáček.


     Sporťáček začínal v 10 hodin, což pro nás znamenalo vyjíždět z Karlína zhruba v 7.45 autem, které nám vezlo na akci pingpongový stůl a ohrádky. Zhruba o čtvrt hodiny později vyráželi z Karlína další spolupořadatelé naší expozice Václav Zahradník a Jan Smíšek.

Václav Zahradník

 

     Na Sporťáčku bylo 79 sportovních stanovišť, z nichž většina byla venku v areálu Hamrstportu Braník a jeho okolí. Ty, u kterých to bylo nutné, byly v hale. Sem se vešlo se svými expozicemi 19 klubů.

 

     Zatím co v loni se zúčastnilo této akce 2.500 lidí, letos to nedovedu odhadnout a čísla o počtu v účastníků v době psaní tohoto článku nemám k dispozici. Naší expozicí ale neprošel ani zlomek tohoto počtu účastníků.

 

     První účastníci dorazili zhruba až po hodině od otevření, což lze přisuzovat tomu, že jsme v hale byli až na konci. Takže nejprve jsme asi hodinu na stole hráli my. Potom dorazili první zájemcii o hru.

Jan Smíšek

 

     Na hodnocení akce je dost času. Rozhodujícím kritériem pro nás bude, kolik nových žáků nám do oddílu přivede. Letáčků se tozdalo hodně málo, odhaduju tak kolem dvaceti. Počet zájemců, kteří si u nás pingpong zahráli, může být tak kolem patnácti dvojic, z čehož ale odhaduju byla polovina z obsluhy okolních expozic.

 

     Jediné srovnání, které mohou udělat, bylo z Bambiriádou, která je místo na sport zaměřena na volný čas. Tam byla účast o hodně větší, nejspíš proto, že tam byl vstup zdarma. Zde platili dospělí nad 15 let vstupné 100,-- Kč, děti měly vstup zdarma.

 

     Poslední hodinu už bylo na Sporťáčku totálně mrtvo, protože nikdo nový nepřicházel. Komu by se taky chtělo platit už pouze za hodinu plné vstupné. A tak většina expozic byla již složena v 17.30, přestože oficiální konec byl až v 18.00 hodin.

Sporťáček

Sporťáček

      Stolní tenis zde byl zastoupen třemi kluby. Místo hned u vchodu si obsadil SK Hamr, protože v jeho areálu se akce pořádala. Až úplně na konce v hale jsme byli my z TTC Praha a SK DDM Kotlářka. Ani oni, pokud jsme si stačil všimnout,. moc velkou účast neměli.

Sporťáček

Sporťáček

     Jak úspěšný Sporťáček byl se ukáže v průběhu jednoho až dvou týdnů, podle toho, kolik nových zájemců do klubu přijde.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024