Na úvodní stránku





Jáchym Bašta dnes na přeborech Prahy dvakrát ve finále U13

Fuček Miloslav

2024-01-27

Žáci

Přečteno: 777

Komentářů: 0


Dnešní přebory Jáchymovi vyšly na 100%. Ve dvouhře skončil jako nasazená trojka druhý a ve čtyřhře s Filipem Bednářem potvrdili roli nasazených jedniček a stali se přeborníky Prahy.


Dnes se na přeborech Prahy jednotlivců zúčastnil Jáchym v kategorii U13 dvouhry a čtyřhry, Na smíšenou čtyřhru nesehnal partnerku. Dominik hrál pouze dvouhru, nesehnal partnera do čtyřhry. Honza se musel pro nemoc odhlásit.

 

Do bojů jako první vstoupil Dominik, který hrál skupinu. Jáchym byl jako nasazená trojka zařazen přímo do pavouka.

 

Domink ve skupině E postupně porazil Olivera Jakubczaka z Elizzy Praha 3:1(-8,8,10,5), Jana Dubu z TJ Sokol Nusle 3:0(5,4,6) a Marta Kristiána z KST Vršovice 3:1(-9,6,8,7) a postoupil z 1. místa.

 

Jáchym vstoupil do turnaje čtřyhrou, kde spolu s Filipem Bednářem z Kotlářky Praha postupně porazili ve čtvrtfinále Jana Dubu a Maxmiliana Holečka (oba TJ Sokol Nusle) 3:0(2,2,3). Do semifinále potom postoupili přes Jana Kézra a Václava Svojtku (oba Kotlářka Praha) 3:0(5,7,6) a ve finále si zahráli s Danielem Navrátilem (Elizza Praha) a Tadeášem Trejbalem (Kotlářka Praha), které porazili 3:0(9,5,7) a stali se přeborníky Prahy ve čtyřhře U13.

 

Mezitím už ale zahájil i druhý stupeň dvouher. V něm šel Dominik Navrátil v osmifinále na Dominika Marka z KST Vršovice, kterému podlehl 0:3(-3,-7,-8) a tím skončil na 9. až 14.místě.

 

Současně hrál na vedlejším stole čtvrtfinále i Jáchym, který porazil Kristiána Marka z KST Vršovice 3:0(4,4,7) a postoupil do čtvrtfinále, kde v boji o semifinále porazil Tadeáše Trejbala z Kotlářky Praha 3:0(2,3,2). V semifinále potom čekal na Františka Tlustého, kterého porazil 3:0(8,6,2). Ve finále potom Jáchym nestačil na Filipa Bednáře, kterého dosud neporazil a kterému podlehl 0:3(-2,-7,-6).

 

S ohledem na to, že Jáchym byl do turnaje nasazen jako hráč číslo tři, je druhé místo pěkným úspěchem. Zejména semifinálové vítězství nad Františkem Tlustým je cenné a vůbec nebylo snadné.

 

Zítra přebory pokračují a účastní se jich v kategorii U15 znova Jáchyma s polu s ním Bára. Původně přihlášený Vašek Knotek do kategorie U11 bohužel onemocněl.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
27.07.2024