Na úvodní stránku





Test plastových míčků - vybrány dvě finální značky

Fuček Miloslav

2017-05-29

Různé

Přečteno: 1114

Komentářů: 0


Test plastových míčků je prakticky u konce. Zapojilo se do něj celkem šest hráčů. Na základě jejich hodnocení jsme vybrali dvě značky.


Do finále postupují Nittaku SHA a Joola Flash. Zcela nejlepší hodnocení má Nittaku, na druhém místě se umístila Joola Flash. Oba míčky mají také velmi dobrou trvanlivost. Joola Flash má i dobré rteference z mladežnických mistrovství ČR, které se s ní hrály a prakticky zde nepraskala. Trochu nevýhodou je křivost míčků, ale kulaté se vybrat dají. Poměr kulatých a šišatých míčků je věcí náročnosti hráčů (nutno vyzkoušet).

 

 

Značka

Cena/ks
malé
balení

Počet ks v
malém
balení

Cena/ks
velké
balení

Počet ks
ve velkém
balení

Hodnocení

Haba
Fuček

Buriánek
Chládek

David Mutl

Jiří Jansa

Nittaku SHA

46,67

3

45,75

120

1

lepší 1 mínus

1

1

Joola Flash

43,33

3

41,25

72

lepší 1 mínus

 

1 mínus

2+

 

V tabulce je hodnocení od jednotlivých hráčů včetně cen míčků za malé balení (krabička) a velké balení, které je v případě Nittaku po 120 ks a v případě Jooly 72 ks.

 

Pokud se podaří domluvit, že by všechny týmy hrály jednou značkou, mohlo by se koupit velké balení, které by vydrželo pro celou sezónu pro všechny týmy. Rozdíl v ceně jednoho míčku ve velkém a malém balení je u Nittaku cca 1,-- Kč za kus a u Jolly cca 2,-- Kč. Teoreticky je i možnost, že byhcom hráli s dvěmi značkami míčků, pokud by některým týmům vyhovovala jedna značka a jiným druhá, ale je to cenově méně výhodné. Plastové míčky se na rozdíl od celuloidových dost liší ve vlastnostech a tak třeba rychlému hráči, hrajícímu hodně na riziko, může vyhovovat rychlejší míček a naopak pomalejšímu hráči, hrajícímu spíše na techniku naopak bude vyhovovat pomalejší míček.

 

Finální rozhodnutí by mělo proběhnout včas, abychom mohli míčky zakoupit a začít s nimi trénovat. Tedy nejpozději během prvního týdna v září.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024