Na úvodní stránku





Ohlédnutí za uplynulou sezónou

Fuček Miloslav

2016-04-04

Pozvánky

Přečteno: 1056

Komentářů: 0


Minulý týden skončila sezóna, soutěže pražského přeboru družstev jsou dohrány. Je čas bilancovat.


Sestup čtyř týmů znamená pro TTC Praha nejhorší výsledek z šesti uplynulých sezón. V předchozích pěti sezónách totiž nikdy žádný náš tým nesestoupil. Naopka jsme dokázali docílit dvakrát postup řádný a jednou jako náhradníci z 3. místa. Letos postup unikl těsně F týmu, který skončil třetí.

 

Neúspěch má objektivní příčiny. Rok jsme byli bez vlastní herny, což poznamenalo zejména týmy D až H. Ubylo nám hráčů na soupiskách, což znamenalo posun hráčů směrem nahoru a oslabení všech týmů, v důsledku čehož jsme stavěli letos i o jeden tým méně něž loni.

 

A tým, hrající 1. třídu,přišel o dva hráče (Petra Balcara a Ivana Ševčíka) a získal jeko posilu jednoho nového hráče (Miloslava Vokurku). Další výraznou posilou byl Jakub Zahradníček, který se výrazně zlepšil, což ho ale odebíralo při soubězích B týmu. Nakonec skončil A tým na 11 místě s 13 body, což je bohužel místo sestupové. Vrací se tak do 2. třídy, kde skončil v předchozí sezóně na 3. místě (postoupili jako náhradníci).

 

B tým, hrající 4. třídu, přišel o tři hráče základu. Vypadl Štěpán Remunda, který se dostal do základu A týmu, skončila Petra Halodová, dále ze žebříčku a tími ze soupisky vypadl Karol Bednarz, který je v zahraničí. Z hráčů loňského základu tak zůstal pouze Jakub Zahradníček, který ale musel často pomáhat A týmu, kde se stal výsledkově druhým nejlepším hráčem. K němu se do Základu dostal Michal Fejks, Jaroslav Houček a Tomáš Szilágyi. Bohužel Jaroslav Houček byl z důvodu zdravotních problémů letos vyřazen ze hry a odehrál pouze jediné utkání.

 

B tým nakonec skončil na posledním 12. místě s 5 body za dvě vítězství a sestupuje do 5. třídy. Jeden bod mu ubrala ještě kontumace v posledním kole, kdy se hráči nesešli.

 

C tým, hrající 5. třídu, přišel také o tři hráče základu a dalšího hráče, který sice v základu nebyl, ale byl jeho oporou. Tomáš Szilágyi, Michal Fejks a Jaroslav Houček se dostali do základu B týmu, Roman Pouč, který byl na 5, místě soupisky s bilancí 18:14, přestoupil do TJ Pankrác. Z hráčů základu tak zůstal pouze Jiří Jansa, dále se sem posunuli Aleš Fila, Lukáš Moravec a David Mutl.

 

C tým nakonec skončil na posledním 12. mistě se sedmi body za dvě vítězství a jednu remízu a sestupuje do 6. třídy.

 

D tým, hrající 6. třídu, přišel v základu o dva hráče - Aleše Fialu a Valerije Monyče. Aleš Fiala se dostal do základu týmu C, Valerij Monyč skončil.

 

D tým skončil na pěkném 6. místě s 26 body za 8 vítězství a 2 remízy. I tento tým v jednu chvíli bojoval o záchranu, ale nakonec vybojoval ve čtyřech posledních kolech čtyři vítězství, čímýž se nejenom zachránil, ale i posunul do hroní poloviny tabulky.

 

E tým, hrající 6. třídu, přišel o dva hráče základu - Roman Pouč přestoupil do TJ Pankrác a David Mutl se dostal do základu C týmu. Z původní sestavy zde zůstali Jaroslav Poulíček, Pavel Paroubek a Ladislav Havlíček v základu a Jan Paroubek na 5. místě soupisky. V základu tým posílil Jiří Nedvěd, který ale s ohledem na pracovní působení v zahraničí, nastoupil pouze k jednomu utkání.

 

E tým skončil na posledním 12. místě se čtyřmi body za jedno vítězství a jednu remízu a sestupuje do 7. třídy.

 

F tým, hrající 7. třídu, přišel v základu o Petra Váňu, který se dostal do základu D týmu, ale posílil o Miroslava Filipa a Víta Bártu. Přišel ale o Kláru Antošovou (pracovní působení v zahraničí) a Jiřího Nedvěda (v základu E týmu). Ze zdravotních důvodů nehrál ani Jan Smíšek, který sezónu předčasně zakončil. Díky tomu dohrával F tým v posledním kole pouze ve třech hráčích.

 

F tým skončil na 3. místě s 36 body za 12 vítězství a 4 porážky a těsně nepostoupil.

 

G tým, hrající 7. třídu, přišel v základu o Ladislava Havlíčka, který se přesunul do základu E týmu a Víta Bártu, který se přesunul do F týmu. Tým přišel i o Jaroslava Poulíčka, který s etaké dostal do základu E týmu. Posílil jej ale Tibor Farkaš, Viktoria Mumchur a Saša Wichs.

 

G tým skončil na 4. místě s 24 body za 8 vítězství a 8 porážek.

 

H tým, hrající 7. třídu, přišel v základu o Zdeňka Trmotu, Ondřeje Maláta a Tomáše Sedláčka. Zdeněk Trmota přešel do týmu G, Ondřej Malát skončil a Tomáš Sedláček přestoupil do Kotlářky Praha.

 

H tým skončil na 5. místě s 22 body za 7 vítězství, 1 remízu a 8 porážek. Bohužel některé utkání porhrál zbytečně, protožehrál pouze ve třech. Ze soupisky totiž ještě odpadli Radovat Netík a jan Bláha, kteří přestali hrát a a ze zdravotních důvodů nehrál ani Jan Křivský, takže tým měl k dispozici pouze pět hráčů.

 

Tým žen, hrající 1. třídu žen, byl oslaven o Kláru Antošovou,která je pracovně v zahraničí.

 

Tým žen skončil na 9. místě s 20 body za 6 vítězství, 3 remízy, 12 porážek a jednu kontumační prohru.

 

Pro nadcházející sezónu by to chtělo hledat posily a určitě postavit několik silných týmů do 7. třídy na postup, abychom naše týmy postupně zase posunuli nahoru do původních soutěží.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024